Az ősz beköszöntével néha elbizonytalanodunk, hogy betegyük-e a táskába az esernyőt, vagy el merjünk-e indulni reggel pulóver nélkül. De egy dolog biztos: szeptemberben sem maradunk izgalmas olvasmányok nélkül. Nemzetközi Trend rovatunkban a New York Times sikerlistájáról válogatjuk össze a legnépszerűbb külföldi könyveket, amelyeket akár a legközelebbi Libri Könyvesboltban is beszerezhet eredeti nyelven. SOÓS VERONIKA CIKKE

Holly Black: The Stolen Heir

Holly Black új regénye az írónő korábbi sorozatának, A levegő népének univerzumában játszódik – a rajongók legnagyobb örömére. A Stolen Heir visszarepíti az olvasókat Elfhon világába, ám ezúttal Jude testvére, Oak herceg kerül a középpontba Surennel, a szökevény királynővel egyetemben. A két főszereplő veszélyes küldetésre vállalkozik, amely akár a végzetüket is okozhatja.

A képen Holly Black The Stolen Heir című könyve.
Fotó: areadingtale, Instagram

Ali Hazelwood: Love, Theoretically

Ali Hazelwood nagysikerű Szerelem képlete és Eszméletlen szerelem kötetei után egy újabb, akadémiai világban játszódó regénnyel jelentkezik. Elsie Hannaway elméleti fizikus, tanársegéd és „kamubarátnő” egy személyben, és egészen addig remekül boldogul ezekben a szerepekben, míg képbe nem kerül Jack Smith, a MIT fizika tanszékének vezetője. A férfi tönkretette Elsie mentorának karrierjét és a fiatal kutatónő szakmai előmenetelét is akadályozhatja. Elsie tudományos szabotázsra készül, a megvalósítást azonban nehezíti, hogy Jack korántsem olyan ellenszenves, mint amilyennek elsőre tűnt.

A képen Ali Hazelwood Love, Theoretically című könyve.

Matt Haig: The Midnight Library

Nora Seed úgy érzi, elpocsékolta az életét. A nő kritikus állapotban van, mikor a titokzatos Éjfél Könyvtárban találja magát, ahol mindegyik könyv egy elszalasztott életlehetőséget rejt. Vajon sikeres lett volna, ha nem hagyja abba a versenysportot? Rátalált volna a szerelem, ha igent mond egy régi randimeghívásra? Nora egyik könyvet lapozza fel a másik után, és egyre kevésbé biztos benne, hogy létezik a tökéletes élet – vagy a sajátja annyira elhibázott. Matt Haig megható regénye emlékeztet arra, hogy soha nem késő felfedezni az élet végtelen lehetőségeit.

A képen Matt Haig The Midnight Library című könyve.
Fotó: littlefashionbooks, Instagram

Hannah Grace: Icebreaker

A Maple Hills egyetem ösztöndíjas műkorcsolyázójának, Anastasia Allennek egyetlen célja van: be akar kerülni az olimpiai válogatottba, és ezért meg is tesz mindent. Nathan Hawkins az egyetemi hokicsapat kapitánya, akit szintén óriási ambíciók fűtenek. Nem csoda, hogy a két elhivatott fiatal rossz néven veszi, amikor egy félreértésnek köszönhetően csapataik ugyanazon a pályán kénytelenek osztozni. Az Icebreaker igazi csemege azoknak, akik kedvelik az olyan történeteket, ahol vetélytársakból lesznek szerelmesek. A könnyed téma ellenére a regény olyan súlyos kérdéseket is feszeget, mint a testképzavar, a depresszió vagy a mérgező kapcsolatok.

A képen Hannah Grace Icebreaker című könyve.

Még több cikk a témában: