A Libri Magazin nemcsak a hazai, de a nemzetközi könyvtrendeket is figyelemmel kíséri, hogy mindig naprakészek legyünk a szórakoztató és szépirodalom, valamint az ismeretterjesztő könyvek legjobbjaiból. Nemzetközi Trend rovatunkban a New York Times világhírű sikerlistáiról válogatjuk össze azokat az könyveket, amik épp lázban tartják az olvasókat világszerte, és amiket a Libri Könyvesboltokban is eredeti nyelven szerezhet be.

Jenny Han: The Summer I Turned Pretty

Az Amazonon futó népszerű sorozat eredetije, az amerikai Jenny Han sikerregény-trilógiája ugyanúgy, vagy talán még jobban képes eltalálni a kamaszok évődésének, a felnőtté válás fájdalmainak és a szerelem felfedezésének minden apró mozzanatát, mint a sorozat készítői. A történet főszereplője Belly, aki minden évben ugyanott tölti a nyarat a Fisher család házában. Ezek a nyarak életének legszebb és legfelkavaróbb időszakai, amiket futó és elillanó szerelmek, hullámvasútra emlékeztető baráti viszonyok és árulások tesznek felejthetetlenné.

A képen Jenny Han The Summer I Turned Pretty című könyve.

Kathleen Glasgow: Girl in Pieces

Szerencsére az utóbbi években a mentális betegségek kezdenek előbújni a tabuknak fenntartott sötét sarkokból, és egyre több film, könyv és sorozat dolgozza fel ezeket, egyre átélhetőbben és kellő érzékenységgel. Ezek sorába tartozik Kathleen Glasgow regénye is, ami az önbántalmazás témakörét helyezi megindító története középpontjába, megteremtve ezzel annak lehetőségét, hogy ne csak az érintettek találjanak benne támogatásra, hanem azok számára is érthetőbbé és átérezhetőbbé tegye ezt a jelenséget, akiknek soha nem kellett megküzdeniük vele.

A képen Kathleen Glasgow Girl in Pieces című könyve.
Forrás: allbookedup_chel, Instagram

Ana Huang: Twisted Love

Ava és Alex viszonya a kezdetektől fogva rossz ötletnek tűnik, amely ötletet azonban egyikük sem tudja kiverni a fejéből. Az egyetlen közös bennük, hogy a múltjukban mindkettőjüknek szörnyű démonok lapulnak, ám míg Ava a felejtést, Alex a bosszút választotta válaszként. A jókislány-rosszfiú-viszonyok, valamint a megközelíthetetlennek és kíméletlennek tűnő, majd az érzelmek tengerén hajótörést szenvedő főhősök köré épülő romantikus történetek rajongóinak kötelező olvasmány.

A képen Ana Huang Twisted Love című könyve.
Forrás: _withlovefromv_, Instagram

Colleen Hoover: All Your Perfects

A Velünk véget ér című könyvének köszönhetően Magyarországon is óriási rajongótábort maga köré gyűjtő Colleen Hoover következő könyve sem okozott csalódást sem tengerentúli, sem magyar olvasóinak. A regény megdöbbentő érzékenységgel és empátiával meséli el egy párkapcsolat viharos történetét, és az idősíkok váltogatásával, lassanként avat be bennünket mindazokba a körülményekbe, amik Quinn és Graham viszonyát hol elmélyítették hol próbára tették. Hoover kiforrott elbeszélői nyelvvel és nagyszerű ütemérzékkel festi fel előttünk a két főhős útját, és megtanít bennünket arra, hogy egy kapcsolatban soha semmit nem szabad magától értetődőnek tekintenünk.

A képen Colleen Hoover All Your Perfects című könyve.

Kiemelt kép: Lina Kivaka, Pexels

Még több cikk a témában: