A Libri Magazin nemcsak a hazai, de a nemzetközi könyvtrendeket is figyelemmel kíséri, hogy mindig naprakészek legyünk a szórakoztató és szépirodalom, valamint az ismeretterjesztő könyvek legjobbjaiból. Nemzetközi Trend rovatunkban a New York Times világhírű sikerlistáiról válogatjuk össze azokat az könyveket, amik épp lázban tartják az olvasókat világszerte, és amiket a Libri Könyvesboltokban is eredeti nyelven szerezhet be.

Jon Krakauer: Under The Banner of Heaven

Ez a megrázó, valós eseményeket feldolgozó dokumentumkönyv egy kegyetlen kettős gyilkosság történetét beszéli el. 1984-ben Brenda Laffertyt és Erica nevű kislányát a nő két sógora, Dan és Ron Lafferty gyilkolta meg. A két férfi a Mormon egyház egy apró szektájához tartozott, és szörnyű tettüket az után követték el, hogy meggyőződésükké vált: erre Istentől kaptak utasítást. A könyv végigköveti a Mormon egyház kialakulásának és fejlődésének történetét, felfejti a poligámiára és a patriarchátusra épülő egyházhierarchia visszásságait, és bemutatja a szörnyű tragédiához vezető események láncolatát.

A képen Jon Krakauer Under the banner of heaven című könyve.

Isabel Allende: A Long Petal of the Sea

A chilei írónő legújabb regényében kevesebb szerep jut a latin-amerikai irodalomban és Isabel Allende életművében is meghatározó jelentőségű mágikus realizmusnak. Új könyvében sokkal inkább törekedett az 1936-ban kitört spanyol polgárháború mind pontosabb leírására és a háború elől menekülő főhősök kapcsolatának kibontakozására. A gyermekét váró, férjét nemrég elvesztett Roser, valamint néhai hitvesének testvére, Victor együtt menekül először Franciaországba, majd Pablo Neruda hajóján Chilébe, hogy felégetett szülőföldjüktől távol kezdjenek új életet.

A képen Isabel Allende A Long Petal of the Sea című könyve.
Forrás: thebookstorebaby, Instagram

Kiley Reid: Such a Fun Age

Emira babysitter, és épp a gondjaira bízott kisfiúval sétálgat egy bevásárlóközpontban, amikor egy túlbuzgó biztonsági őr meggyanúsítja, hogy elrabolta a gyermeket. Elvégre mi más dolga lehetne késő este egy fekete nőnek egy fehér gyerekkel? A könyv empátiával és éleslátással felszerelkezve néz az amerikai társadalmat szétszakító társadalmi konfliktusok mögé. Emira alakján keresztül rávilágít az amerikai feketék egy részének kiszolgáltatottságára, míg munkaadója, Alix karakterén keresztül a politikailag korrekt, woke amerikai fehér felső-középosztály számos tagjának önellentmondásaira mutat rá.

A képen Kiley Reid Such a Fun Age című könyve.
Forrás: farahxreads, Instagram

Ali Hazelwood: Love on the brain

Akinek a szerző A szerelem képlete című regénye tetszett, Ali Hazelwood új regényében sem fog csalódni. A romantikus könyvkomédiák feltörekvő csillaga a csípős megjegyzések, a bájos félreértések és az ellenállhatatlan vonzalom hőfokát is a kétszeresére kapcsolta előző könyvéhez képest. Ha súlyos kötetek helyett felhőtlen szórakozásra vágyik a hűvös őszi napok beköszöntével, nem kell tovább keresgélnie.

Ali Hazelwood Love on the brain című könyve.
Forrás: _inventoryofstories_, Instagram

Leigh Bardugo: Rule of Wolves

Leigh Bardugo az Árnyék és csont, valamint a Hat Varjú-sagák lezárása után most egy újabb történet végére ért. Az írónő rajongói már hozzászokhattak az ifjúsági fantasy műfaját társadalmi kommentárokkal és a mi világunkat is nagyban érintő létkérdésekkel kibővítő könyvekhez – és most sem kell csalódniuk. Ahogy azoknak sem, akik szeretik a kidolgozott karakterekkel, gyorsan pörgő eseményekkel és nagyszerű világépítéssel operáló, ugyanakkor – az öt-hét-kilenckötetes regényfolyamok korában – viszonylag tömörnek számító fantasy-történeteket.

A képen Leigh Bardugo Rule of Wolves című könyve.
Forrás: stefisbookshelf, Instagram

Még több cikk a témában: