A Libri Magazin nemcsak a hazai, de a nemzetközi könyvtrendeket is figyelemmel kíséri, hogy mindig naprakészek legyünk a szórakoztató és szépirodalom, valamint az ismeretterjesztő könyvek legjobbjaiból. Nemzetközi Trend rovatunkban a New York Times világhírű sikerlistáiról válogatjuk össze azokat az könyveket, amik épp lázban tartják az olvasókat világszerte, és amiket a Libri Könyvesboltokban is eredeti nyelven szerezhet be.

Mariana Zapata: When Gracie Met The Grump

Mit tehet egy csendes, visszahúzódó, az izgalmakat szándékosan kerülő fiatal nő, ha a kertjébe egy szuperhős zuhan, méghozzá súlyos sérülésekkel, és minden szupererejétől megfosztva? Természetesen befogadja és ápolja. Csakhogy hamarosan kiderül, Alex nem egy udvarias igazságtevő, hanem egy szuperszexi, de közönséges bunkó. A lassú tűzön melegedő szerelmi történetek nagymestere, Mariana Zapata tökéletesen figurázza ki a napjainkban tomboló szuperhőskultuszt, miközben egy valószínűtlen körülmények között kialakuló románc és egy hajmeresztő nyomozás krónikáját tárja elénk.

A képen Mariana Zapata When Gracie Met The Grump című könyve.
Forrás: bookcase.reads, Instagram

E. Lockhart: We Were Liars

A fiatal és gyönyörű Cadence minden nyarát ugyanazon a magánszigeten tölti a barátaival. De ha valaki egy szigeten nő fel, vajon nincs kitéve annak a veszélynek, hogy elszigetelődik a világtól? Cadence-szel és a régi vágású, jómódú amerikai családokból kikerült barátaival éppen ez történik, mígnem betoppan a képbe Gat, aki talán képes lehet átrajzolni a lány naiv képét a világról, barátságról, szerelemről, családról és társadalmi elvárásokról.

A képen E. Lockhart We Were Liars című könyve.
Forrás: transkeimeg, Instagram

Dustin Thao: You’ve Reached Sam

Julie és Sam. Két tizenéves, akik a tinédzserekre jellemző odaadással ugranak fejest kapcsolatukba, és nagyszabású terveket szőnek közös jövőjükre vonatkozóan. Ezek azonban már soha nem valósulhatnak meg, miután Sam váratlanul meghal. Julie nem tudja elengedni szerelmét, és hangüzeneteket hagy Sam telefonján, csak hogy hallja a hangját. Mígnem egyszer Sam felveszi a telefont. Ez a titkokkal, meglepetésekkel, húsbavágó érzelmekkel és váratlanul fel-felbukkanó humorral teli könyv az utóbbi évek egyik legérdekesebb ifjúsági romantikus regénye, köszönhetően többek között jól megformált, életszerű karaktereinek is, akik egy csapásra egy életszerűtlen helyzetben találják magukat.

A képen Dustin Thao You've Reached Sam című könyve.
Forrás: eileenreadz, Instagram

Tahereh Mafi: Unravel Me

Juliette, akinek érintése halálos fenyegést jelent, új kihívások elé néz, miközben az előzőek visszhangjai még mindig kísértik. A lánynak egyszerre kell felfedeznie a szeretet és a bosszú erejét, és a saját bőrén tapasztalnia, hogy a világ, amiben él, semmit nem felejt. Mindössze két embert ismer, akik immunisak bőre halálos érintésére. Az egyik a szerelme, a másik a halálos ellensége. Az iráni-amerikai szerző hatrészes ifjúsági fantasy-trilógiájának második részében folytatódik a Regeneráció kormánya ellen vívott ádáz küzdelem, új szövetségesekkel és régi ellenségekkel a színen.

A képen Tahereh Mafi Unravel Me című könyve.
Forrás: the.sisterslibrary, Instagram

Holly Black: The Cruel Prince

A tündérek világa hagyományosan a csodák és a varázslat birodalma, ahová minden gyerek vágyakozik. Holly Black azonban minden hasonló sztereotípiát felrúg, és A kegyetlen herceg-trilógia nyitókötetében egy olyan világba kalauzol bennünket, ahol a tündérek cselvetéssel, ármánnyal és gonoszsággal érik el céljaikat – és azoknak, akik szabadulni akarnak ebből a nyomasztó világból, nincs más választásuk, mint az ő játékszabályaik szerint játszani. A világépítés koronázatlan királynője feszes stílusban, nagyszerű párbeszédekkel és megalapozott motivációkkal rendelkező karakterek köré írt története egy hamisítatlan érzelmi hullámvasút, és nagyszerű felütése a trilógia következő két részében kibontakozó, sodró lendületű cselekménynek.

A képen Holly Black The Cruel Prince című könyve.
Forrás: jennysbookpile, Instagram