Júniusban a női írók és a magyar alkotások hódítottak nálunk elsősorban. Négy különleges könyvet ajánlunk, amelyek mind az emberi lélek mélységeit és az élet változatosságát tárják fel. A történetek magukkal ragadnak, miközben humorral és bölcsességgel szolgálnak. Mindegyik könyv egyedi utazást kínál, amelyet érdemes felfedezni.

Rebeka Makkai: Lenne pár kérdésem

Bodie Kane, a sikeres egyetemi tanár és podcaster igyekszik hátrahagyni kísértő múltját. Állást vállal egykori középiskolájában, ahol szobatársának, Thalia Keithnek a meggyilkolása is történt. Akkor a gyanúsítottat ugyan elítélték, Bodie visszatérve a tett színhelyére azt sejti, hogy a rendőrség nem a valós bűnöst juttatta rács mögé. Ellenállhatatlan késztetést érez a régi ügy feltárására…

Jakupcsek Gabriella: Csakazértis szerelem

A szerelemnek sok formája van, minden életszakaszban más arcát mutatja. Jakupcsek Gabriella lehengerlő humorral és mély bölcsességgel mutatja be a nő és férfi között létrejövő párkapcsolati szerepeket. Vajon mit súg a női szív a fiatalos lendülettel teli évek alatt és mit ígér 40 felett azoknak, akik a boldogságot házasságban, vagy éppen szingliként képzelik el? A szerzőnő új könyvével átláthatjuk az érzelmeink kusza hálózatát.

Mörk Leonóra: Saját utakon

Valós nők valós történetei, filmbe illő eseményekkel. Mörk Leonóra olyan időkig vezet minket vissza, ahol a tanult, tudományok – tehát férfi dolgok – után érdeklődő nő még nevetség tárgya volt. Mégis olyat tettek le a történelem asztalára, hogy a nevük még évszázadok múltán is fennmaradt. 15 nő inspiráló története, fordulatokkal megtűzdelve.

Görcsi Péter: Várni 29-esre

Országokon, érzelmeken, eseményeken, munkahelyeken, de főleg éveken át kalandozva a Szabadság nevű helyig. Legyen az bárhol is. Az író életéből merített, lendületes fejlődéstörténete és a 2010-es évek ébredező értelmiségének helyzete rajzolódik ki a lapokból – magasságokkal és mélységekkel, mint az életben.


További cikkek a témában: