A Libri Magazin nemcsak a hazai, de a nemzetközi könyvtrendeket is figyelemmel kíséri, hogy mindig naprakészek legyünk a szórakoztató és szépirodalom, valamint az ismeretterjesztő könyvek legjobbjaiból. Nemzetközi Trend rovatunkban a New York Times világhírű sikerlistáiról válogatjuk össze azokat az könyveket, amik épp lázban tartják az olvasókat világszerte, és amiket a Libri Könyvesboltokban is eredeti nyelven szerezhet be.

Taylor Jenkins Reid: The Seven Husbands of Evelyn Hugo

Az idősödő, korának és visszahúzódó életmódjának köszönhetően mára kifakult, de régi fényének emlékét még elevenen őrző hollywoodi csillag miért épp egy névtelen, szakmai és magánéleti válságban lévő újságírót kér fel, hogy hallgassa végig és írja meg az élettörténetét? Egy szenvedéllyel, szenvedéssel, fájdalommal és csillogással teli élet történetét. Monique a filmsztár luxuslakásában, beszélgetés közben lassan rádöbben, hogy minél nagyobb fényerővel világítanak valakire a reflektorok, annál sötétebbé válnak mögöttük az árnyékok.

Forrás: fabisbooknook, Instagram

Dazai Osamu: No longer humans

A modern japán irodalom egyik legeredetibb hangú szerzője utolsó művében, ebben az önéletrajzi ihletésű regényben összegezte mindazokat az egzisztenciális kérdéseket, amikkel korábbi műveiben és magánéletében is küzdött. A japán és a nyugati kultúrák között őrlődő, a társadalomban magát idegennek érző hontalan lélek története metsző fénnyel világít rá a japán társadalom ellentmondásaira. A regény felkavaró kulcsjelenetében a főhős és a szeretője úgy akarnak véget vetni életüknek, hogy közösen vízbe fojtják magukat. A könyv megjelenése után néhány hónappal Dazai és partnere ugyanezzel a módszerrel követtek el öngyilkosságot.

Forrás: puisipiyo, Instagram

J. K. Rowling: Harry Potter and the Philosopher’s Stone
25 évvel ezelőtt, 1997 nyarán jelent meg minden idők legsikeresebb könyvsorozatának nyitókötete. Akik akkor gyerekként ugrottak fejest a Harry Potter-regények világába, ma már saját gyerekeiknek olvassák fel vagy adják a kezébe. Amellett, hogy nem didaktikusan, lefelé beszélve szól a fiatalokhoz, és képes bonyolult, fájdalmas, húsbavágó kérdéseket is feszegetni a történetben, a sorozatnak komplex karakterei, remek ütemérzékkel felépített cselekménye és alaposan átgondolt világépítése biztosít helyet az ifjúsági irodalom legnagyobb klasszikusai között.

Forrás: evely, Instagram

Ali Hazelwood: The Love Hypotesis
Kamurandik és valódi érzelmek a laborban. Olive, a PhD-hallgató és Adam, a tanszék fiatal, véreskezű, szigorúsága miatt rettegett professzora a véletlen folytán találkoznak, ami azonban ez után következik, szinte sorsszerű. De vajon képesek lesznek-e túllépni gátlásaikon, korlátaikon, és az őszinte párbeszéd első pillantásra megugorhatatlannak tűnő akadályain? Tökéletes nyári kikapcsolódás azoknak, akik kedvelik az első ránézésre tökéletesen különböző karakterek között lassú tűzön forrósodó romantikus történeteket, vagy csak szeretnék néhány órára, napra hátrahagyni a könyv lapjain kívüli valóságot.

Forrás: knihomolska_dimenze, Instagram