A Mágikus állatok iskolája-sorozat főszereplői most hűtőmágnesek formájában is hazavihetőek: szeptemberben elindult ugyanis a Babilon Könyvkiadó és a Vadaskert közös adománygyűjtése – olvasható a kiadó honlapján.

Milyen érzés lenne, ha kapnál egy mágikus állatot, egy életre szóló barátot, aki a legrázósabb helyzetekben is melletted áll? Aki megért téged, beszél hozzád és mindenhová elkísér? A Mágikus állatok iskolájának tanulói ismerik ezt az érzést, és nincs gyermek, aki ne lenne a helyükben. Hiszen ki ne szeretne például egy rókát, egy teknőst, egy pingvint, vagy akár egy aligátor barátot, aki a felnőttek számára csak egy átlagos plüssállatnak tűnik, de a gyerekek pontosan tudják, hogy ők különleges állatok, varázslatos képességekkel? A felnőtteknek fogalmuk sincs róla, hogy abban a pillanatban, amikor ezek a mágikus állatok a kiválasztott barátaikkal kettesben maradnak, élővé változnak és jóban-rosszban, mindenféle kalandban számíthatnak egymásra.

A mágikus állatok rajongói most valódi gyerekek gyógyulását is támogathatják azzal, hogy megvásárolják a kedvenc szereplőjüket ábrázoló hűtőmágnest.

A főszereplő Ida és Benni mellett az ő mágikus állataik, Rabat, a róka és Henrietta, a teknős is megtalálható a hűtőmágnesek között. Az adománygyűjtés 2022 szeptemberétől december végéig tart, az értékesítéséből befolyt összeget a Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórház és Szakambulancia teljes egészében egy terápiás kert építésére fordítja. A választható hűtőmágnesek elérhetőek a Vadaskert online könyvesboltjában, valamint a nagyobb könyvesboltokban, gyermekrendezvényeken is.

A képen Margit Auer Mágikus állatok iskolája című könyve.

A Vadaskert Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Kórház és Szakambulanciája a szorongásos, önsértő és depresszióban szenvedő gyermekeknek nyújt segítséget. Ezeknek a gyerekeknek a száma az elmúlt két évben az ötszörösére nőtt, éppen ezért a Vadaskert Kórház jelenleg teltházzal üzemel. Az ő gyógyulásuk érdekében dolgozták ki a Dialektikus Viselkedésterápia módszerét, amelynek lényege a mindfulness, a tudatos jelenlét. Ehhez biztosítana megfelelő helyszínt a kertben a terápiás rész, amely a relaxációt, a tudatos jelenlétet, a csendet és harmóniát biztosítja a terápiák során – olvasható a Babilon Könyvkiadó oldalán.

A Mágikus állatok iskolája gyerekregény-sorozat hatalmas népszerűségnek örvend nemcsak Magyarországon, de szerte Európában is.

A német írónő, Margit Auer minden kötetben egy mágikus állattal ajándékoz meg egy nehéz helyzetben lévő gyermeket, ők ketten egy életre szóló barátságot kötnek. A történetek a barátságról, a félelmek leküzdéséről, a nehézségek közös megoldásáról, a közösség erejéről szólnak. A sorozat első részéből mozifilm is készült.