A jó könyveknek mindig jut hely a karácsonyfa alatt, ahogy a lebilincselő olvasmányélményekre is mindig jut idő az ünnepi sürgés-forgás közepette. Izgalmas életrajzok, meglepő vallomások, lenyűgöző karrierek? Mindre van egy jó tippünk! Mutatjuk, hogy a töltött káposzta mellett, kiknek a történeteit fogod biztosan nagy étvággyal fogyasztani!

Andrew Morton: A királynő

Annak, aki nagy rajongója a brit királyi családnak és birodalomnak, vagy akit a Korona című sorozat évekre odaszögezett a képernyő elé, Andrew Morton könyve kötelező darab. A híres életrajzíró ismét visszatért kedvelt témájához, az angol uralkodóház jeles tagjainak bemutatásához. A Királynő című kötet részleteiben tárja fel II. Erzsébet korszakalkotó uralkodói tevékenységét, a trónörökléssel járó bonyodalmakat, a monarchiához fűződő politikai viszonyokat, és természetesen a személyes kudarcok és sikerek együttesét. A leghosszabb ideig regnáló brit uralkodó életén keresztül egy jelentős, a maga nemében egyedülálló női portré rajzolódik ki előttünk.

A képen Andrew Morton A királynő című könyve.

Szinetár Miklós: Szinetár – Önéletrajz-szerűség és egyebek

Hogy milyen volt színházi rendezőnek lenni az ínséges időkben? Milyen, amikor felgördül a függöny a premier napján, és minden szempár egy új, kétes esélyű előadásra szegeződik? Vajon megéri a színház szeretetének szentelni egy egész életet? Szinetár Miklós önéletrajzi könyve a memoár és egy tűpontos korrajz érdekfeszítő ötvözete. A lapokon keresztül megelevenedik az 56-os forradalom élménye, a Nemzeti Színház pompázatos látványvilága, és nem utolsó sorban a családban öröklődő tehetség jelentősége.

A képen Szinetár Miklós Szinetár - Önéletrajz-szerűség és egyebek című könyve.

Matthew Perry: Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet

Matthew Perry a legismertebb amerikai szituációs komédia, a Jóbarátok szereplőjeként vált világhírűvé. Ikonikus karaktere egyet jelentett a 90-es évek, valamint a kora 2000-es évek sikeres szórakoztatóipari termékével, hiszen Chandlerként milliók arcára csalt mosolyt évről-évre. Élete során megtapasztalta a népszerűség felszabadító, mámoros, ugyanakkor pokoli oldalát is. Könyve, mely tulajdonképpen lapokba rendezett kegyetlen önvallomás, bátran tárgyalja az ismertséggel járó következményeket, beleértve a fergeteges partikat, a függőséget és a keserves magánytól való félelmet is. A tragikus hírtelenséggel elhunyt színész életrajza kötelező olvasmány mindazok számára, akik a komoly témákat, ugyanakkor a fesztelen, szórakoztató stílust egyaránt szeretik.

A képen Matthew Perry Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet című könyve.

Ch. Gáll András: Marco Rossi – Folytassa, Mister!

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitányát mindenki jól ismeri, az utóbbi időben sikert sikerre halmozott csapatával. Mi lehet a titka vajon Marco Rossinak? Ch. Gáll András könyve egészen a kezdetektől követi végig a szókimondó, ám végtelenül becsületes (sport)ember élettörténetét és pályáját. Olaszországtól hosszú, buktatóktól sem mentes út vezetett a magyarországi diadalmenetig. A Torino FC ifi játékosa, a Budapest Honvéd vezetőedzője, sikeres kapitány és 2023-tól magyar állampolgár: ez mind Mister Rossi!

A képen Ch. Gáll András Marco Rossi című könyve.

Még több cikk a témában: