• Francia pilóta és író, akit A kis herceg (1943) című könyve tett világszerte ismertté. A kisregényt megszületése óta több száz nyelvre fordították le és több mint 140 millió példányban kelt el.
  • Megszállottja volt a repülésnek, szinte minden műve e téma körül forog. 21 évesen lett a francia légierő pilótája, és bár első menyasszonya kedvéért ideiglenesen lemondott szenvedélyéről és irodai munkát vállalt, szakításuk után, 26 éves korában visszatért a levegőbe.
  • 1935-ben részt vett a Párizs-Saigon repülőversenyen is, gépe azonban Egyiptomban lezuhant. Navigátorával négy napot töltöttek a sivatagban, vízkészletük pedig már régen elfogyott, amikor egy beduin rájuk talált, és megmentette az életüket.
  • Miután a második világháborúban Franciaországot megszállta a német hadsereg, a tengerentúlra menekült, A kis herceg is New Yorkban született. Amerika hadba lépése után visszatért Franciaországba, és kérvényezte újrafelvételét a légierő kötelékébe. Bár sem életkora, sem egészségi állapota nem tette volna lehetővé, hogy repüljön, mégis megengedték neki, hogy részt vegyen egy dél-franciaországi felderítő hadműveletben. Egyik repülése során gépe a tengerbe zuhant, azóta is kérdéses, hogy baleset történt, vagy a német légierő lőtte le.