Ha kinéz a dolgozószobája ablakán, mit lát?
Nagy álmom, hogy legyen saját dolgozószobám, de nincs, így a nappaliban ülök. Ha kinézek az ablakon, a fák lombkoronáját látom. Lucfenyők, erdei fenyők, tuják, juharfa, gesztenyefa. Nyáron minden zöldben tobzódik, télen viszont jól látni a szemközti hegyoldalt és a házakat. Látok még háztetőt, nyolc kéményt, sokféle madarat, sajnos nem ismerem őket, de biztosan van köztük mátyásmadár. Ha szerencsém van, az erkély korlátján átszalad egy mókus.

Melyik a könyvespolca legfelső polcán balról a hetedik könyv?
Négy könyvespolc van a szobában, tehát a négy hetedik könyv, Kemény István: Lúdbőr (Magvető, 2018), Christo and Jeanne-Claude (Taschen, 2011), Edward Lucie Smith: Art Today (Phaidon, 1999), Kevélység – A 7 főbűn (Typotex, 2011).

Melyik volt a kedvenc kötelező olvasmánya?
Általában szerettem a kötelezőket, többet is tudnék mondani, de ha egyet kell, akkor Voltaire Candide.

Milyen ma magyar írónak lenni?
Most senkinek nem könnyű, az íróknak sem. Az ősz kicsit jobb volt, de amióta újra digitális oktatás van az iskolában, nagyon nehéz koncentráltan dolgozni. Nagyjából lehetetlen. Októberben jelent meg az első könyvem. Visszagondolva, csoda, hogy a bemutatót még megtarthattuk élőben, de azóta az elszigeteltség érzés a meghatározó, kicsit, mintha légüres térben mozogna az ember. Nagyon szeretnék már találkozni az olvasókkal.

A 2020-ban olvasott könyvek közül melyik tette önre a legnagyobb hatást?
Joseph Campbell–Bill Moyers: A mítosz hatalma (2019, Szenzár, fordította: Bartók Imre)

Mi volt az első könyv, amit életében olvasott?
A Bambi, a Robin Hood, a Micimackó és Benedek Elek Világszép nádszálkisasszonya. Hogy melyik volt a legelső, arra nem emlékszem.

Milyen kulturális programot szervez magának elsőként, ha a járványszabályok végre megengedik?
Nagyon hiányzik a Művész mozi, szerintem az lesz az első, ahova elmegyek. Tervbe van véve a Kiscelli Múzeum, és nagyon szívesen elmennék egy folyóirat lapszámának a bemutatójára vagy egy könyvbemutatóra.