A Libri már több alkalommal vette górcső alá, hogy melyek a Tiktok legnépszerűbb könyvei. Szerkesztőségünk mindig nehéz feladatot vállal ezzel, ugyanis a legnépszerűbb közösségi média-felületen akár pillanatok alatt megváltozhat, hogy épp milyen könyvet emel fel a hazai és nemzetközi #booktok közösség, ezért igyekeztünk olyan könyveket válogatni, amik nagy valószínűséggel a cikk elolvasása után is népszerűek lesznek. Íme öt olyan kötet, amik a Tiktokon lettek népszerűek, és szívesen ajánlunk azoknak is, akiket kevésbé érdekel a videómegosztó körüli nagy fejhajtás. Fantasy-rajongók előnyben.

Judy I. Lin: Méreggel átitatott varázslat

Ha a fantasy műfaja mellett a kínai kultúrával és a teafőzés hagyományával is szeretnénk megismerkedni, Judy I. Lin könyve nekünk szól. Ning, miután egy mérgezett tea miatt elvesztette édesanyját, és most testvére is veszélyben van, a királyi udvarba megy, hogy megnyerjen egy ősi teakészítő-versenyt. A legképzettebb teafőzőmesterekkel kell összemérnie tudását. A könyvet nem véletlenül sorolják a politikai krimi műfajába is: a királyi udvar nem mentes az összeesküvésektől – Ningnek így nemcsak a versenyen, de az intrika világában is helyt kell állnia. Ha a könyv elolvasása után több időt is el szeretnénk tölteni a teák és varázslatok világában, szerencsénk van. 2024 májusában jelenik meg magyarul a duológia záró darabja, a Sötét, ​édes bájital, szintén éldekorált kiadásban

A képen Judy I. Lin Méreggel átitatott varázslat című könyve.

Samantha Shannon: A Narancsfa-kolostor

A több mint 800 oldalas fantasyregény Inys világát mutatja be négy szereplő nézőpontján keresztül. Egy bukott alkimistát, egy titkos mágikus társaságba tartozó udvarhölgyet, de még egy sárkánylovastanoncot is felvonultat a könyv, miközben egy kitörni készülő háború és a sárkányok is veszélyeztetik a királyság jövőjét. Bármit is szeressünk a fantasyben, itt biztosan megtaláljuk: boszorkányok, kalózok, szirének is szerepelnek ebben a részletesen felépített világban, a nyolcszáz oldal pillanatok alatt elfogy. Szerencsére a történet előzménykötete is hamarosan olvasható lesz magyarul.

A képen Samantha Shannon A Narancsfa-kolostor című könyve.

Scarlett St. Clair: A ​sötétség érintése

A Könyvmolyképző Zafír pöttyös könyvek sorozatában jelent meg Scarlett St. Clair Hades és Persephone című könyvsorozatának első része. A regény a görög mitológiából jól ismert isteneket és azok történetét helyezi modern, urbánus környezetbe, így a történelem- és fantasyrajongóknak kötelező darab. Persephone már gyerekkora óta problémával küzd: nem rendelkezik isteni képességeivel. A történet kezdetén újságíróként próbál Új-Athénban elvegyülni. Hades pedig egy szerencsejáték-birodalom uralkodója, aki a lehetetlen fogadásokat szereti a legjobban. Persephone hatalmas feladat elé néz: életet kell teremtenie az Alvilágban. A két szereplő egymáshoz való viszonya is változékony, ami nem lehet meglepő azoknak, akik ismerik az eredeti történetet.

A képen Scarlett St. Clair A ​sötétség érintése című könyve.

Olivie Blake: The Atlas Six

Olivia Blake Az Atlasz-sorozata óriási sikernek örvend a Booktokon. Idén az első rész végre magyarul is megjelent, így a hazai dark academia-, vagy éppen a fantasyrajongók sem maradnak olvasmány nélkül. A történet hat fiatalt tesz meg főszereplőnek, s bár ez soknak tűnhet, mindannyian saját fejezeteket kapnak – az írónő pedig eléri, hogy az összes hőst megkedveljük. Libby, Nico, Tristan, Reina, Parisa és Callum a hat erőteljes varázsló, akik között találunk empatát, telepatát és illuzionistát is. Ők hatan lesznek azok, akik meghívást kapnak az Alexandriai Társaságba, egy titkos, csak a legkiválóbb mágiahasználókból álló csoportosulásba. A kérdés csak az, milyen árat kell ezért fizetniük? A kötet a gyűjtők nagy örömére éldekorált változatban is kapható.

A képen Olivie Blake The Atlas Six című könyve.

Margaret Rogerson: Sorcery ​of Thorns

Rogerson könyve sem távolodik el a fantasy műfajától – a high fantasy-kötet szintén egy mágiával és veszéllyel teli világba kalauzolja el az olvasóját. A könyv főhőse a tizenhét éves Elizabeth és segítője, a nagy varázserővel bíró Nathaniel. Elizabeth egész életét egy mágikus könyvtárban töltötte, ahol a grimoárok, varázskönyvek nemcsak a helyet foglalják a polcokon: suttognak, tintaszörnnyé változnak, a leggonoszabb könyveket pedig láncokkal rögzítik. Elizabethnek az egész világképe összedőlni látszik, mikor egy gonosz entitás a legveszélyesebb grimoárt akarja kiszabadítani. Rá kell jönnie, hogy bár a mágia egy gonosz alkueredménye, nem csak rossz célra lehet azt használni.

A képen Margaret Rogerson Sorcery ​of Thorns című könyve.

Még több cikk a témában: