A Libri Magazin nemcsak a hazai, de a nemzetközi könyvtrendeket is figyelemmel kíséri, hogy mindig naprakészek legyünk a szórakoztató és szépirodalom, valamint az ismeretterjesztő könyvek legjobbjaiból. Nemzetközi Trend rovatunkban a New York Times világhírű sikerlistáiról válogatjuk össze azokat az könyveket, amik épp lázban tartják az olvasókat világszerte, és amiket a Libri Könyvesboltokban is eredeti nyelven szerezhet be.

Karen M. McManus: One of us is lying

Ha Agatha Christie még velünk lenne, és egy ifjúsági regény megírására adná a fejét, a végeredmény alighanem valami hasonló lenne, mint Karen McManus debütregénye. Öt, a középiskolai tanulmányaik végére készülő fiatal büntetésbe kerül iskolájukban, de csak négyen „szabadulnak” – Simon, aki mások titkainak kiteregetéséből űz sportot, már soha senkiről nem pletykálhat. Mi pedig, ahogy a négy másik fiatal története lassan kibontakozik a szemünk előtt, egyre biztosabbak lehetünk benne, hogy a rejtély megoldása sokkal nyomasztóbb, mint azt elsőre gondoltuk.

Forrás: buchelfe06, Instagram

Colleen Hoover: Verity

A bestsellerszerző Verity Crawford férje felkéri az anyagi nehézségekkel küszködő író Lowent, hogy fejezze be felesége egy baleset miatt félbemaradt könyveit. Ahogy Lowen az írónő jegyzeteit kutatva megtalálja annak naplóját is, és egyre fenyegetőbb érzések kerítik hatalmukba Verityvel kapcsolatban, úgy kezd el mind jobban vonzódni az asszony férjéhez. A korábban inkább romantikus könyveiről ismert Coleen Hoover a pszichológiai thriller műfajának legsötétebb bugyraiba merészkedik le ezzel a vakmerően izgalmas történettel.

Forrás: iamhajr, Instagram

Emily Henry: You and Me on Vacation

Válhat barátságból szerelem? Poppy és Alex között annak ellenére alakult ki szoros kapcsolat 12 évvel ezelőtt, hogy személyiségük nem is lehetne különbözőbb. Poppy szertelen, spontán, és nagykanállal falja az életet, míg Alex kiszámíthatóságra, biztonságra és családra vágyik. Barátságuk kezdetén elhatározták, hogy minden nyáron elutaznak együtt valahová, és ezek alatt a nyaralások alatt barátságuk csak egyre szorosabb lett, míg 2 éve egy végzetesnek tűnő hiba miatt úgy tűnt, örökre vége szakad. Poppy pedig úgy dönt, hogy még egy utolsó útra elhívja Alexet…

Forrás: bethanyjanereads, Instagram

Elena Armas: The Spanish Love Deception

Nemcsak hazánkban, de a tengerentúlon is óriási sikereket zsebel be Elena Armas, a fiatal spanyol írónő debütkönyve. Catalina Martínnak, a New Yorkban dolgozó spanyol nőnek mindössze néhány hete van, hogy találjon valakit, aki eljátssza a vőlegénye szerepét Catalina testvérének közelgő esküvőjén. Szerencsére az egyik kollégája, Aaron önként jelentkezik. A probléma csak Aaron kiállhatatlan természete, és Catalina családjának fürkésző tekintete, amivel az álompárt figyelik. Vajon sikerül az átverés? És meddig lehet fenntartani a látszatot?

Forrás: colingenic_books, Instagram

Mhairi McFarlane: Mad About You

Bár romantikus regényről van szó, a skót szerzőnő (akinek keresztnevét egyébként „vári”-nak kell ejteni), sokkal mélyebb és súlyosabb problémák felfejtésére is vállalkozott, mint egy valószínűtlen szerelem kémiája. Az eljegyzése (és az elköteleződés) elől menekülő Harriet és az örök romantikus Cal véletlen találkozásából és beszélgetéseiből lassan megismerjük a múltjukat, és az is kibontakozik a szemünk előtt, hogy miként segíthet egymásnak két teljesen különböző ember, hogy saját személyiségükben kiteljesedhessenek.

Forrás: ellereadsbookslike, Instagram

Még több cikk a témában: